Lauantaina Aada ja Emma kävivät näyttelemässä itseään ruotsalaiselle Kurt Nilssonille Rovaniemen Juhannusnäyttelyssä. Aamulla herätessämme satoi vettä kaatamalla. Meillä alkoi kehä kahdeltatoista ja kuin ihmeen kaupalla, sade loppui hieman ennen sitä. Sai siis heittää sadevarustusta vähemmälle.

Emma osallistui junnuluokkaan ja sai H:n
(Niille, jotka eivät sen kummemmin näyttelyistä tiedä, niin järjestys on: ERI=erinomainen, EH=erittäin hyvä, H=hyvä, T=tyydyttävä). Emman arvostelu suomeksi oli seuraavanlainen:


Voimakas narttu hyvällä päällä ja ilmeellä. Hyvä kaula. Tyydyttävät mittasuhteet. Voisi olla hieman vähemmän rintakehää. Hyvät kulmaukset. Hyvät jalat ja tassut. Liikkuu veltosti.  

                     1666085.jpg            


Emmahan on voimakasrakenteinen ja ei niin sirppanan mallinen, kuin moni saman ikäluokan koira. Rintakehääkin neidiltä löytyy. Tällä kertaa tuomari ei tykännyt meidän "jöyssistä" :)

Emman kehäkäyttäytymiseen olin tosi tyytyväinen, sillä vaikka takana kuuluikin hieman rähinöitä, niin meidän neiti ei välittänyt yhtään. Seisominenkin onnistui hyvin, mutta sitten taas pöydällä ei ollut kiva olla tuomarin kopeloitavana ja Emma olikin kuin lötkö mato. Suukaan ei meinannut aueta tuomarille, vaan hampaat pysyivät tiukasti yhdessä. Onneksi Emma ei sentään murissut tuomarille. Vähän vaan jänskätti. Sen jälkeen sitten kävelykin oli vähän sellaista "hepsankeikkaa". Osittain johtui siitä, että en saanut itse rytmitettyä meidän menoa.

Aada osallistui avoimeen luokkaan ja oli EH/1. Aada käyttäytyi tyypillisen Aadamaisesti :) Ei mitään kiirettä mihinkään, sekun vain hengaillaan ja jos lujempaa tahdotaan mennä, niin sitten pitää jo villitä todella paljon jollain ihme konstilla :) Seisominen meni hyvin, joskin jos liian kauan täytyi seisoa paikallaan ilman palkkiota, niin alkoi kuulumaan murinaa. Aadan kanssa myöskin meni kävely vähän tanttarantta tyyliin, jotenkin se aika on aina niin lyhyt saada koira kävelemään oikeaa tahtia, jotta liikkeet näkyisivät hyvin.
Aadan arvostelu alla:

Feminiininen. Erinomainen pää ja ilme. Puuttuu kaksi P3. Erinomainen kaula. Hyvät mittasuhteet. Hieman vankkarakenteinen. Hyvä rintakehä. Tyydyttävät kulmaukset. Voisi liikkua hieman pidemmällä askeleella.

                     1666086.jpg

Savukosken Lissun Aava parson oli hienosti PN2, koko kilpailun voiton vei ruotsalainen narttu
Toutchstone Glen Ellen.

Meillä oli oikein mukava päivä kaikenkaikkiaan ja oli kiva nähdä tuttuja. Kehän jälkeen menimme kotiin vähän levähtämään ja sitten minä lähdin yksin katselemaan toisten rotuisten kehiä ja RYP-kilpailuja. Parsonvoittaja ei ollut edustamassa rotua ryhmäkilpailuissa.

Ensi viikolla on sitten Haukiputaan näyttelyn vuoro, katsotaan mitä Maija Mäkisellä on sanottavana :)

Ja vielä iloinen uutinen: Emman iskä Karvahaalarin Dimi kävi perjantaina Ruotsin Jällivaarassa näyttelyissä ja hyvien tulosten myötä on nyt Ruotsin muotovalio, Onnea Dimsku! :)