Emmalla alkoi eilen punertamaan silmän ympärykset ja toinen silmäkulma oli turvoksissa. Ajattelimme tytön törmänneen ulkona leikkiessä johonkin ja seurailimme tilannetta. Noin parin tunnin päästä näky oli kamala: molemma silmät olivat puoliksi muurautuneet umpeen, silmävalkuaiset kirkkaan punaiset ja lopulta, kun yritti raottaa alaluome, ei valkuaista enää saanut edes näkyviin, koska luomi oli sisältäkin aivan turvonnut. Myös alahuulen huomasimme myöhemmin olevan paksumpi.

Yritin tavoitella päivystävää eläinlääkäriä (nämähän sattuu aina viikonloppuisin), mutta koska en saanut häntä kiinni, päätin antaa kyytabletin. Ajattelin, että jos Emman reaktio olisi jokin yliherkkyys. Eläinlääkäri soitti illemmalla ja neuvoi,  miten toimia. Kyytabletin antaminen oli kuulema ollut hyvä juttu. Parin tunnin päästä turvotus oli kadonnut lähes kokonaan. Yöllä heräsin vielä tarkistamaan neidin tilanteen ja hyvältä näytti. Aamulla tuli pari oksennusta, mutta muuten näyttäisi kaikki olevan ok.

Ei mitään aavistusta, mitä oli tapahtunut. Päivän mittaan ainoa poikkeavuus oli se, että Emma oli mummolassa nuuhkutellut kissan kanssa. Minä olin kuitenkin koko ajan katsomassa tilannetta, joten mitään siinäkään ei tapahtunut. Kissa-allergiako?

Toivotaan, että tämä meni nyt tällä ohi, eikä uusiudu...