Nyt on sitten viikon mittainen Turun reissu takana. Kivaa oli ja aika meni hirmu nopsasti. Kotona on kuitenkin taas ihana olla :)

Lähdimme Turkuun yöjunalla ja meillä oli tyttöjen kanssa kolmisteen koko hytti käytössämme. Emmalle junamatka oli ensimmäinen ja mulla varmaan jännitti enemmän kuin Emmalla, että miten yö sujuu. Junaan Emma meni innoissaan, eikä arkaillut yhtään. Hyttikin kävi heti tutuksi ja Emma hyppäsi sänkyyn ihmettelemään, että mitä me semmoseen pieneen koppiin ahtaudutaan. Kun juna lähti liikkeelle, meni Emman korvat luimuun ja ilme oli, että "kuka, missä, mitä? Mikä kolisee narisee paukkuu ja nitisee?". Junahan oli "vanhan mallin" juna ja Emma oli ihan varma, että joku typerä tyyppi siellä möykkää. Ennen Oulua neiti oli kuitenkin jo rauhallinen, ainoastaan vähän isommat kolinat ja kävelyaskeleet piti kuitenkin vartioida.

Turussa kävimme ensimmäisenä päivänä koirapuistossa, jossa oli 6 aikuista huskya ja 2 pentua. Emma leikki huskien kanssa jonkin verran, mutta Aada ei oikein välittänyt. Aada on iän myötä lopettanut oikeastaan kokonaan leikit koirapuistoissa. Meillä täällä Rovaniemellähän ei ole yhtään koirapuistoa, mutta Oulussa olemme reissussa ollessamme käyneet puistoilemassa. Reissun aikana kävimme yhteensä kolme kertaa koirapuistossa ja kaksi kertaa kävelimme vain ohi, koska toisella kerralla Aada löi jarrut ennen puistoa, ja oli sitä mieltä, että ei varmasti mennä sisään. Jälkimmäisellä kerralla myös Emma halusi vain kävellä ohi. Molemmilla kerroilla puistossa oli isohkoja koiria, jotka haukahtelivat ja oli hämärää, jotan oisikohan sillä ollut osuutta asiaan?

Lauantaina hyppäsimme tätini autoon ja ajoimme Naantaliin (Turusta noin 15 kilometriä). Tapasimme Larryn kaupan parkkipaikalla ja jatkoimme ulkoilupaikkaan. Larrylla ja Natashalla on siis Aadan velipuoli "Tobias"(sama isä) ja lisäksi kettuterrieri "Pluto". Mukaan ulkoilemaan tuli myös toinen Aadan velipuoli "Jojo" (myöskin sama isä) sekä lokakuussa syntynyt kettuterrierityttö "Tytti". Kävimme reilun tunnin lenkin kivassa maastossa, jossa koirat saivat olla irti ja juosta sydämensä kyllyydestä. Aada ja Emma olivat niin mielissään uudesta maastosta ja kavereista.

                        1215397.jpg
                   Vasemmalta: Jojo, Pluto, Emma, Tobias, Aada ja Tytti

      1215401.jpg    1215395.jpg
Pluto takana ja Tobias edessä                     Jojo

Lenkin jälkeen ajoimme Larryn ja Natashan luokse kahville, jonka jälkeen tytöt trimmattiin. Nyt on sitten lyhytkarvaisia tyttöjä, eikä rokkitukasta ole tietoakaan :) Sopivasti tuli nämä plussan kelitkin, niin eipähän palele!
Tässä kuvat ennen ja jälkeen trimmauksen:

             
            1215407.jpg        1215409.jpg


            1215411.jpg        1215412.jpg

Launtai olikin aika rankka päivä kaikenkaikkiaan ja tytöt olivat ihan poikki loppuillan.

                         1215420.jpg

Sunnuntaille olimme sopineet parsonpalstan kautta parsonlenkin, jonka valitettavasti moni joutui perumaan. Kokoonpano oli kuitenkin hyvä ja kuten Larry totesi "ei se määrä vaan laatu" :) Eli lenkillä oli mukana Tobias-parson, Pluto-kettuterrieri, Retu-parson ja Frida -parson/wörkki. Kuvia täältä
Kiitokset kuvaajalle eli Lasselle!

Maanantai ja tiistai kuluivat sekun vaan hengaillessa. Tiistai-iltana hyppäsimme taasen yöjunaan ja suuntasimme Rovaniemelle. Tällä kertaa Emma oli kuin vanha tekijä junassa. Yö sujui hyvin ja kotiin oli ihana tulla! :)

Tässä vielä kuva Emman aartesta: tätini antama pikkupallo, joka reissasi mukana myös kotiin.

                      1215430.jpg