Lauantaina kävimme Torniossa näyttelyissä, jossa tuomaroi portugalilainen Joao Filipe Lisboa. Oliver-kasvattipoika osallistui myös näyttelyihin ensimmäistä kertaa. Ilma oli hieman kolea, mutta onneksi vettä ei satanut koko päivänä, sillä kehä oli reilun tunnin myöhässä ja sen kyllä huomasi myös koirien turhaantumisesta. Parsoneita oli kaikenkaikkiaan 11 paikalla.

Sain kunnian esittää Oliverin nuorten kehässä. Poika osasi olla niin hienosti ja kävelikin erittäin mallikkaasti napaten ERI:n. Paras uros kilpailussa Oliver sijoittui toiseksi saaden lisäksi vara-sertin ja vara-cacibin.  Tulos oli siis ERI/1 PU2 Vara-Sert Vara-Cacib.

Emman kanssa pyörähdimme "isompien" luokassa, sillä aiemminhan olemme olleet junnuluokassa, nyt nuorten luokassa. Emma sai myös ERI:n ja oli lopulta nuorten luokan toinen. Emmaa ei onneksi jänskättänyt paljoakaan miestuomari, vaikka sitä vähän pelkäsin etukäteen.

Aada pääsi viimein kehään avoimen luokan pyörähdettyä käyntiin. Neidillä olikin jo niin paljon virtaa odottelun vuoksi, että hermot oli meinannut mennä jo moneen kertaan. Hienosti Aaduskainen malttoi pyörähtää kehässä, vaikkaki kävelyosuus ei mennytkään ihan putkeen. Aada sai myöskin ERI:n ja voitti oman luokkansa.

Tässä vaiheessa tajusin, että mullahan on sitten kaksi tyttöstä esitettävänä paras narttu -kilpailussa. Ei muuta kuin äkkiä toista hakaneulaa etsimään, jotta saadaan kakkoshandlerille numerolappu kiinni (Kiitokset Pellon porukalle hakaneulan lainaamisesta! :)) ja niinhän siinä kävi, että Jussa pääsi tekemään handler debyyttinsä. Aada ja Emma olivat peräkkäin ja yhtä sirkustahan se oli, sillä Aada vinkuroi koko ajan toisin päin ja oli kiinnostunut minusta ja mitä me tehdään Emman kanssa. Tämä käytös tarttui sitten myös Emmaan. Hyvin kuitenkin selvittiin, vaikka vähän ehkä huvittikin koko tilanne. Aada oli paras narttu 3 saaden vara-sertin ja Emma paras narttu 4. Kiitos vain kovasti Jussalle kehään hyppäämisestä. :)

Aadan tulos kokonaisuudessaan oli siis ERI/1 PN3 Vara-Serti 

ja Emman ERI/2 PN4

Kokonaisuudessaan päivä oli mukava ja varsinkin, kun sai olla Oliverin seurassa :) Kuten jo Ninalle mainitsin, on Oliver ERI:nomainen poika niin ulkoa, kuin sisältäkin. 

Kuvia en ottanut, mutta kuulin, että joltain niitä löytyy. Eli lisäilen myöhemmin. Myöskin näyttelyarvostelut laitan myöhemmin.

Ja sitten vielä hieno uutinen: Parsonystävämme Pipari (Bordetella's Jolly Birdie) on käynyt Norjassa nappaamassa Norjan jäljestämisvalion arvon! Aivan älyttömän upeaa Hanna ja Piipu! Kyllä teistä saa olla niin ylpeitä! Pipari on vielä ensimmäinen suomalainen parson, joka saa N JVA arvon! :) :) :)